perjantai 28. marraskuuta 2014

Massan sakeuden määrittäminen

Massan sakeuden määrittäminen

Työn tarkoituksena oli selvittää keittämämme massan sakeus.
Tarkempi raportti tässä.

Kuvia työn vaiheista

Valmistimme perusnäytteen kuokkaamalla viisi kertaa 0,2l massaa. Punnitsimme perusnäytteen.

Laimensimme perusnäytteen ja koukkasimme jälleen viisi kertaa 0,2l näytettä. Punnitsimme laimennetun näytten 

Kuivasimme suodatinpaperin uunissa 105°C ja punnitsimme sen.

Suodatimme näytteen Buchner-suppilossa.

Suodatettu kakku laitettiin uuniin ja kakku punnittiin, kun se oli kuivunut täysin.

Laskimme punnitustulosten mukaan massan sakeuden. Saimme tulokseksi 6.63%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti